InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  BIH Četvrtak, 18.01.2018 || Wilkinson u BiH svojim aktivnostima podržao obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca  |  Uspješno završen prvi festival hotelskih operacija  |   DAIKIN – pouzdan partner za zdravu klimatizaciju  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW  |  Veliki uspjeh vinarije Hercegovina produkt-Zlatna medalja za Charismu Blatina 2015   |  Nikad većeg uspjeha jednog BiH vina na Decanteru!  |  Održana pres konferencija Njemačke turističke zajednice u Sarajevu  |  Sarajevska pivara nastavlja saradnju sa obrazovnim institucijama  |  Treću godinu zaredom Jana proglašena najpopularnijim bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj  |  Plantago čajevi obilježili vikend na planinskim ljepoticama  |  Započinje druga faza globalne inicijative coffee&climate  |  Glasajte i odaberite najbolju vinariju s turističkog aspekta u regiji  |  Bocuse d'Or slavi 30. godišnjicu  |  Starbucks povlači alkohol iz svojih lokala  |  Jaffa paketići za 1000 mališana na Holiday Marketu  |  PRESTIŽNE NAGRADE ZA VINARIJU PODRUM VUKOJE 1982  |  Osnovci pakiranja Dukat trajnog mlijeka oslikali mliječnim brkovima  |  Treći, adventski zagrebački Wine & Music održat će se 17. decembra  |  Sarajevsko nefiltrirano- nova pivska poslastica iz Sarajevske pivare   |  VINARIJA MATOŠEVIĆ UPRILIČILA DRUŽENJE I DEGUSTACIJU VINA U LAVA CONCEPT RESTORANU  |   ||
   

SVIJET: Bocuse d'Or slavi 30. godišnjicu

23.01.2017
Najprestižnije kulinarsko natjecanje Bocuse d'Or počinje u utorak 24. siječnja u Lyonu. Svi ljubitelji kuhanja će od 9 sati ujutro putem livestreama moći pratiti dvodnevnu borbu 24 kuhara za titulu najboljeg na svijetu u kojoj će važan sastojak biti namirnice koje osigurava METRO. 

Po prvi put u 30 godina povijesti natjecanja, umjesto ribljeg jela, natjecatelji će morati pripremiti u potpunosti vegansko jelo posluženo na tanjuru koristeći isključivo voće, povrće, žitarice, sjemenke ili mahunarke s veganske tržnice METRO-a na kojoj će moći birati među 146 namirnica. Kuharima je dopušteno korištenje dvaju namirnica koje predstavljaju njihovu zemlju, što je iznimno važno jer će geografska specifičnost i originalnost činiti 20% finalne ocjene jela.
 
 

U pripremi jela posluženog na pladnju, koristeći ultra svježe meso i plodove mora, koje i ove godine osigurava METRO, nacionalne ekipe morat će pripremiti Bresse piletinu iz slobodnog uzgoja i školjke.

Bocuse d'Or osnovan je 1987. godine s ciljem isticanja kulinarske izvrsnosti i talenta, a ove godine kulinarsko natjecanje čije se finale održava svake dvije godine, slavi 30. obljetnicu. Za sudjelovanje u natjecanju i mogućnost osvajanja titule najboljeg kuhara na svijetu, kuhari se kvalificiraju na jednom od natjecanja kontinenata (Bocuse d’Or Europe, Bocuse d’Or Asia Pacific and Bocuse d’Or Latin America), individualnim kvalifikacijama ili putem "divlje karte". 

Svaka nacionalna ekipa sastoji se od dva kuhara, od kojih je jedan glavni te asistenta kuhara koji mora biti mlađi od 22 godine u vrijeme natjecanja. Ekipe imaju 5 sati i 35 minuta za pripremu i prezentaciju jela, uz stroga pravila o tome koje namirnice smiju biti unaprijed pripremljene ili narezane.

Nazad
 
 
 
 
back to top