InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  BIH Nedelja, 27.05.2018 || Završen “InHoReCa ConFest”  |  “Sarajevo InHoReCa Confest” ugostit će mnoge ugledne turističke djelatnike  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u gradu na Vrbasu  |  Franck svojim vrhunskim espressom “Stretto” oduševio Sarajlije  |  Wilkinson u BiH svojim aktivnostima podržao obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca  |  Uspješno završen prvi festival hotelskih operacija  |   DAIKIN – pouzdan partner za zdravu klimatizaciju  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW  |  Veliki uspjeh vinarije Hercegovina produkt-Zlatna medalja za Charismu Blatina 2015   |  Nikad većeg uspjeha jednog BiH vina na Decanteru!  |  Održana pres konferencija Njemačke turističke zajednice u Sarajevu  |  Sarajevska pivara nastavlja saradnju sa obrazovnim institucijama  |  Treću godinu zaredom Jana proglašena najpopularnijim bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj  |  Plantago čajevi obilježili vikend na planinskim ljepoticama  |  Započinje druga faza globalne inicijative coffee&climate  |  Glasajte i odaberite najbolju vinariju s turističkog aspekta u regiji  |  Bocuse d'Or slavi 30. godišnjicu  |  Starbucks povlači alkohol iz svojih lokala  |  Jaffa paketići za 1000 mališana na Holiday Marketu  |  PRESTIŽNE NAGRADE ZA VINARIJU PODRUM VUKOJE 1982  |   ||
   

Zašto su chefovi obučeni u bijelo?

10.05.2016

Njihova uniforma je vrlo prepoznatljiva i jedna je od najvažnijih stvari (uz noževe) koje chef posjeduje. Profesija chefa kuhinje zahtjeva pridržavanje određenih pravila pa tako i uniformiranost u bijelo, odmah po ulasku u kuhinju.

Čvršća tkanina i kvalitetniji pamuk štite od visokih temperatura, dok ostaju prozračne kako bi lako mogle apsorbirati prolivene tekućine. Dugi rukavi su ovdje da štite od ozljeda kao što su posjekotine i opekline. Gumbi su izdržljiviji i neće lako otpasti kao na našim vestama, ali se vrlo lako otkopčavaju ako dođe do proljevanja vrućih temeljaca, sirupa ili umaka.

Gornji dio ima dvostruku "postavu" tako ako dođe do mrlja, može se okrenuti na drugu stranu kako bi uniforma ponovno bila čista. Što se tiče bijele boje, zahvalna je što ne apsorbira vrućinu već je odbija što je vrlo važno za rad u usijanoj kuhinji. Lakša je za čišćenje jer se može izbijeliti i ponovno postići prvotna bijelina. Bijela boja sugerira čistoću, svaršenstvo i perfekcionizam što su i neke od glavnih odlika dobrog chefa.

Zanimljivo je da chefovi uglavnom imaju tri uniforme pri ruci. Jednu koju oblače, jednu za presvlačenje ukoliko dođe do opeklina i jednu ukoliko dolaze važni gosti i treba izaći iz kuhinje.


 
 
 
 
back to top