InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  BIH Ponedjeljak, 16.07.2018 || Vina slavonije prezentirana u Sarajevu  |  Počele pripreme za regionalno barističko takmičenje u skladu s pravilima Specialty Coffee Associatio  |  Novi proizvod za muškarce WILKINSON SWORD HYDRO CONNECT™ 5  |  Završen “InHoReCa ConFest”  |  “Sarajevo InHoReCa Confest” ugostit će mnoge ugledne turističke djelatnike  |  VINA SLAVONIJE prezentirana u gradu na Vrbasu  |  Franck svojim vrhunskim espressom “Stretto” oduševio Sarajlije  |  Wilkinson u BiH svojim aktivnostima podržao obilježavanje Međunarodnog dana muškaraca  |  Uspješno završen prvi festival hotelskih operacija  |   DAIKIN – pouzdan partner za zdravu klimatizaciju  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW  |  Veliki uspjeh vinarije Hercegovina produkt-Zlatna medalja za Charismu Blatina 2015   |  Nikad većeg uspjeha jednog BiH vina na Decanteru!  |  Održana pres konferencija Njemačke turističke zajednice u Sarajevu  |  Sarajevska pivara nastavlja saradnju sa obrazovnim institucijama  |  Treću godinu zaredom Jana proglašena najpopularnijim bezalkoholnim pićem u Hrvatskoj  |  Plantago čajevi obilježili vikend na planinskim ljepoticama  |  Započinje druga faza globalne inicijative coffee&climate  |  Glasajte i odaberite najbolju vinariju s turističkog aspekta u regiji  |  Bocuse d'Or slavi 30. godišnjicu  |   ||
   

Savjeti slavnih chefova za savršeno meso s roštilja!

28.07.2016

Ako je roštiljanje umjetnost, onda su neki chefovi Picassoi. Ako je roštiljanje znanost, onda su Einsteini.  Imamo za vas savjete chefova koji su i znanstvenici i umjetnici u svom području te neki od najboljih chefova na svijetu.


Kevin Sbraga, restoran Sbraga Dining

Uvijek kupujte svježe mljeveno meso i sami oblikujte svoje pljeskavice za roštilj. Na taj način možete kontrolirati veličinu, oblik i koliko ćete ''zbiti'' meso. Ovo je sve jako važno kada radite pljeskavice za roštilj. Nabavite mljevenu govedinu u omjeru 80:20 (čistog mesa i masnoće). Nikako nemojte prepeći pljeskavicu, neka bude blago roza u sredini. Na taj način će imati najbolju ravnotežu teksture, okusa i sočnosti.

Aarón Sánchez, restorani Johnny Sanchez NOLA & Baltimore

Kada pripremate meso, bilo na tavi ili na roštilju, važno je da odstoji na sobnoj temperaturu prije pečenja. Izvadite meso iz hladnjaka sat vremena prije početka pripreme. Masnoću koju koristite dodajte direktno u meso, a ne na tavu ili roštilj jer na taj način omogućavate da se začini povežu, a meso ostane vlažno. Što se začinjavanja mesa tiče, svakako sami meljite sve začine koje možete poput papra, sjemenki korijandera ili sjemenki gorušice.

Richard Blais, restoran Juniper & Ivy

Uštedite kalorije tako da pecivo za burger zamijenite s listovima zelene iceberg salate ili listovima kineskog kupusa. Također, ako želite manje mesa, dodajte sitno nasjeckane i prodinstane gljive umjesto druge polovice mesa. Sve začinite laganim umakom od grčkog jogurta, češnjaka, soli, papra, kopra i peršina.

Edward Lee, restoran 610 Magnolia

Najvažnija stvar kod roštiljanja je da čistite vaš roštilj odmah nakon svake upotrebe. Kada se roštilj ohladi, postaje puno teže čistiti naslage. Nabavite dobru četkicu za struganje vašeg roštilja i sve počistite odmah nakon što meso maknete s roštilja. Pokraj roštilja uvijek držite pročišćeni maslac ili neki drugi oblik masnoće kojim ćete lagano podmazivati sve što ide na vaš roštilj.

I još jedna vrlo bitna stvar: Pokraj roštilja držite bocu dobro ohlađene craft pive, žedan kuhar je loš kuhar!


 
 
 
 
back to top